Hamnskär

Löytyy Väderskärin (Myrskyluoto) koilispuolelta. Se oli sopivalla etäisyydellä seuraavaksi yöpymispaikaksi, lisäksi se kiinnosti kohteena koska olen kuullut siellä aiemmin olleen kalastajien majoituksia.
Eteläsivulta löytyy sataman oloinen poukama, johon tähtäsin. Näytti syvältä ja askelmaiset jyrkät kalliot antoivat kuvan että siellä voisi olla syvää. Poukama ei ollut kuitenkaan kovin syvä ja sitä aiemmin n. 30m oli matalaa. Kallio teki siinäkin askelman, sen ylityksen jälkeen oli jälleen 2,5m vettä. Kiinnitin poukaman oikealle puolelle suojaiseen kallionkoloon. Kalliokiilat olivat jälleen tarpeelliset.
Saari oli laakeaa kalliota. Joku oli kasaillut kiviä pikku torneiksi. Ilmeisesti kalastajatalot olivat jo lahonneet maan tasalle, koska niitä ei löytynyt. Paikka oli kyllä sopivan oloinen että täällä varmasti joskus on ollut väkeä. Sataman sijaintikin toimi, paitsi etelänpuoleisella tuulella.
Seuraavaksi päiväksi oli luvattu sopivaa etelätuulta, joten ajatus oli tehdä pitkä legi kotiin. Aamulla tämä onnistuikin, mutta sitten keli tyyntyi. Merisäässä varoteltiin ukkosesta. Niin tuo tyyni tuli Rauman ja Porin päälle kasautuvasta isosta ukkospilvestä joka näkyi pitkälle Selkämerelle. Katselin tätä Santapankin kohdalta ja tarkkaan seurasin sen liikettä säätutkasta. Koska se kehittyi hitaasti siirtyen pohjoiseen päätin jatkaa matkaa Raumalle. Rihtniemen kohdalla näkyväisyys katosi ja tuo sade osui. Salamat olivat jo loppuneet tässä vaiheessa. Koko päivän seuraten tälleen sopivan kaukaa oli tuo mielenkiintoinen luonnonilmiö.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: