Bengtskär

Tammisaaresta moottoroitiin Hankoon, jossa lapset ja Mia jäivät kyytistä. Jatkoin matkas kohti lounasta. Kevyt 4m/s tuuli kuljetti kohti Bentskärin majakkaa. Olin illalla klo 22 aikoihin siellä, joten ihailin vain maisemaa ja painelin pehkuihin lähistön luotoihin. Vierailuaika on klo 10-19.

Aamulla oli aivan pläkä, joten lähdin katsastamaan paikan. Rantautuminen oli helppoa länsipuolen kalliolle, jossa oli rautatapit valiina. Ankkuri ei pitänyt, kuului kolahdus kun se painui kalliopohjaan. 7.5kg Bruce 4m kettingillä painoi kuitenkin senverran että vene pysyi paikallaan.

Turistialus toi porukkaa läheiseen laiturinpätkään, johon kiinnitytiin nokka edellä. Saaren toisella puolen on myös suojaisa laituri, jota käyttää pienemmät taksiveneet. Eteläpäätyyn rakennettiin uutta laiturinpätkää ja kun haastattelin työmiehiä se tulisi ammattikäyttöön.

Eli jos pyritte saarelle niin kelin olisi hyvä olla alle 6m/s ja satamamerstarille kannattaa soitella ennen saapumista. Jos laiturit ei ole käytössä häneltä saattaa saada lupa kiinnittyä niihin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: